Katus vagyok

Szia,
Katus vagyok.

Örülök Neked és örülök, hogy itt vagy a weboldalamon.

Akármi is hozott ide, remélem elégedett vagy a weboldalam tartalmával és megjelenésével.
Sok munka, erőfeszítés, idő és szeretet van benne. Pont, mint a munkámban.

Természetesen én sem voltam mindig személyiségfejlesztő coach.
Pár éve még csak egy összetört, szorongó, elvált nőnek éreztem magam, aki képtelen túllépni bizonyos helyzeteken, akit felőrölnek a hétköznapok és képtelen rájönni, hol a helye és mire is képes. 

2015-ben minden megváltozott az életemben.
Elváltam, költöztem, munkakört váltottam ... és mindezt két hónapon belül.

Ennyi változást túlélni önmagában sem könnyű feladat. De ehhez még hozzávehetjük a szorongásaimat, az önbecsüléshiányomat, a depresszióra és a túlevésekre való hajlamomat ... hát nem volt egyszerű évem.

Megszenvedtem, amit meg kellett, aztán rendbe szedtem magam.

Amíg saját magammal küzdöttem, addig nem voltam rá képes, hogy másoknak segítsek. Túl sok erőmet vették el a saját gondjaim, démonjaim, szarságaim, küzdéseim. Tudtam, hogy nem élhetek ezekkel így tovább és elkezdtem megkeresni a megoldásaimat. Egy "katusosabb" életet akartam magamnak.

Segítséget kerestem!

Először a problémáim feldolgozására az írást választottam. Biztos ismerős: írd ki magadból, attól majd jobb lesz! Ezt is tettem és jobb is lett. Olyannyira sok mindent kellett kiírni magamból, hogy megtelt vele egy egész blog ... és a mai napig szépen folyamatosan telik.

Akkor kezdtem el nyíltan és őszintén, önmagamat hangosan felvállalva írni, amikor igazán megértettem, hogy nem élhetem tovább úgy az életem, ahogy addig tettem.

Ezzel párhuzamosan kezdtem el az önismeret igen mély bugyraiba belevetni magam, és újra és újra meglepődtem azon, amit találtam.

Ebben egy olyan pszichiáter is a segítségemre volt, akinek köszönhetően az egész életem minőségi javulásnak indult. Évek alatt. Az együtt töltött közös ülések és segítő beszélgetések során egyre jobban éreztem magam. Tudom, hogy nélküle, segítség nélkül, egymagam nem lettem volna képes ilyen mélyről jövően újra jól lenni.

Meg kell állapítanom, hogy Shrek-nek igaza volt, tényleg olyanok vagyunk, mint a hagyma. Neeeem, nem büdösek és sárosak. :) Hanem vannak rétegeink!  És bizony az önismeret során egyre több rétegünk hullik le és egyre közelebb kerülünk az igazi önmagunkhoz.

Elindultam egy olyan mély önismereti úton, ami egészen a mai ponthoz vezetett. Ideáig. Mostanáig.


Elvezetett egy olyan önmagamhoz, aki örökké az önfejlesztés útján fog járni, aki megállás nélkül olvas, aki válaszokat keres és folyton tanul.

Hiszem, hogy csak olyan emberekből lehet igazán jó segítő, akik saját maguk is megküzdöttek a saját démonaikkal, hiszen így tudnak csak igazán hitelesen inspirálni, motiválni, segíteni és lelkesíteni.

Ezért teszek és küzdök minden nap:
hogy megismerjek magamból minél többet és hozzá tudjak segíteni embereket ahhoz, hogy ők is megismerjenek minél többet saját magukból. Még akkor is, ha ez fájdalmas. Sőt! Főleg akkor, ha ez fájdalmas!

Szeretném saját magam meggyógyítása által a körülöttem lévő világot is szebbé tenni.

Coachként és emberként is azon dolgozom, hogy segíteni tudjak másoknak és megadjam az embereknek azt, amire talán a leginkább vágynak:
FIGYELMET és támogatást!


Egy kis önéletrajz

2004
Művelődésszerzvező (rendezvényszervező) - német nyelv és irodalom tanár
Berzsenyi Dániel Főiskola
Szombathely

2015
Projektmenedzsment (D szint)
International Project Management Association (IPMA)
Budapest

2017
Life coach

Indigo Coaching Kft.
Győr

2017
Mediátor

Indigo Coaching Kft.
Győr

2018
The Coaching game + Punctum coaching eszközök használata
Points of You® - Train the trainer
Székesfehérvár

2018
OH-kártya instruktor alapképzés
Budapest

2018 - 2021
Érzelmi intelligenciafejlesztő - Személyiségfejlesztő
Személyiségfejlesztő Akadémia
Győr

2018 - 2022
Beszélgessünk! Projekt

2020 - 2022
#csakmondom podcast