vissza

#NETtelenség

Ha néha eleged van az internetből ...

Lefogadom, hogy hallottad már az a szót, hogy mindfulness. És talán az is megvan, hogy tudatos jelenlét. Ezek a modern ember legújabb varázsszavai. Azt is tudod esetleg, hogy miért fontos a tudatos jelenlét módszerének elsajátítása? 

Rajtakaptad már magad azon, hogy épp mész haza mondjuk melóból a megszokott útvonalon és azon gondolkozol, hétvégén majd mit kell megcsinálnod a kertben, eszedbe jut, hogy még mennyi feladat van otthon és a gyereknek is készülnie kell a matekdogára és holnap korábban be kell menned dolgozni, mert  a főnököd rengeteg melót rakott a nyakadba? 

Na ha épp ezt csinálod, akkor nagyon nem vagy mindfulness. Miért? Mert nem az adott pillanatban vagy, hanem előre parázol már ezer féle dolgon, amit majd még meg kell csinálnod. 

Ha tudatosan jelen lennél, akkor a hazafelé vezető út melletti fák lombját csodálnád, örülnél a melletted elbicikliző gyerekek nevetésének, gyönyörködnél az újonnan felépült házakban ... akkor és ott akkor és ott lennél, nem fél órával később, nem jövő héten és főleg nem a feladataidra koncentrálnál, amikor a pillanat szépségére is koncentrálhatsz. 

Tudtad, hogy ha facebookozol, instán vagy pinteresten lógsz, akkor nem vagy tudatosan jelen? A múltban keletkezett képeket nézegeted egy eszközön és teljesen lemaradsz az adott pillanat nyújtotta világról. 

Többek között ezért is fontos, hogy néha-néha elszakadj a digitális világtól és "rákényszerítsd" magad, hogy mást is észrevegyél a világból, mint a telefonod képernyőjét. 

Hagyd el tehát egy napra a virtualitást egy kis valóságért! 

Ez az esemény hozzásegít egy kis digitális méregtelenítéshez ... GYERE és PRÓBÁLJ KI 24 órát internet nélkül!

Tarts Velem a hónap egy-egy vasárnapján, kapcsold ki a WIFI-t, a 4G-t a telefonodon (is) és ÉLVEZD AZ OFFLINE LÉTET!

#NETtelenség
#digitalisdetox
#digitaldetox
#digitálisméregtelenítés